BURSA (İGFA) - Çocukluk hayali olan restoran işletmeciliğini, 2021 yılbaşı gecesinde gerçeğe dönüştüren girişimci Berkay Dizdar, Özlüce’de açtığı Bacari Bistro Restaurant ile Ege ve Akdeniz esintisini aperatif lezzetler, tadım menüleri ve butik içeceklerle Bursalılara sunuyor.

Özlüce’de pandemi koşullarında paket servis olarak hizmete açılan Bacari Bistro,normalleşmenin ardından Bursalıların gözdesi oldu. Ege ve Akdeniz mutfağını, yerli ürünlerin kullanımı ile yeniden yorumlayan Girişimci Berkay Dizdar, yeni nesil menülerle konuklarını mest ediyor.

“Daha ilkokul öğrencisiyken, okulda kendi tarifimle kek yapıp, annemin tarif defterine eklemiştim. O kekle beraber mutfağa olan aşkım da kabardı” diyen Bacari Bistro işletme sahibi Berkay Dizdar, aile büyüklerinden gelen yemek yapma sevgisinin kendisinde de olduğunu ve özel tarifler çıkarmayı her zaman çok sevdiğini söyledi. Dizdar, “Babaannemden Balkan mutfağını, anneannemden Osmanlı mutfağını öğrendim. Şimdi de Ege ve Akdeniz mutfağı üzerine yoğunlaşıyorum. Aslında geleneksel tariflerimizi yeni nesil dokunuşlarla bambaşka lezzetlere dönüştürüyorum” dedi.

LİMONLAR ÇEŞME’DEN, ENGİNARLAR URLA’DAN…

Ürünlerin tazeliğine ve yerli olmasına ayrıca önem verdiklerinden bahseden Berkay Dizdar, 4 mevsime özel menü oluşturduklarını ifade etti. Dizdar, “Ürünlerimi taze ve yerinden temin ediyorum. Yeşillikleri Gürsu’da bir çiftçiden, peynirleri Balıkesir’de bir üreticiden, limonu Çeşme’den, enginarı Urla’dan getiriyorum. Alkollü ve alkolsüz içecek menümüzü de,ev yapımı tarifler ile üretim yapan yerli markaların ürünlerinden oluşturuyoruz. Butik ve yöresel üreticiyi desteklemeye özen gösteriyorum” diye konuştu.

Öte yandan, ekmekleri de özel tarifleri ile kendi mutfaklarında pişirdiklerini söyleyen Dizdar, fesleğenli, bezelyeli, balkabaklı, şaraplı ekmeklerimizi hem restoran içinde müşterilerimize ikram ediyor hem de satışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak: igf