ANKARA (AA) - Başkent EDAŞ, Karabük'te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında yılın 9 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Başkent EDAŞ, yaklaşan kış koşullarının şebeke üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla Karabük'te hizmet verdiği 1766 trafo ve 7 bin 739 kilometre uzunluğundaki hatta bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları gerçekleştirdi.

Karabük'ün Merkez, Safranbolu, Eflani, Ovacık ve Yenice ilçelerinde 1135 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 14 pano ile 16 trafo merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 622 metrelik hattın bakımı tamamlandı.

Şehirde 175 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 17 kilometrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 189 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 30 elektrik panosu ve 5 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

Böylece, söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Başkent EDAŞ yılın 9 ayına yönelik hedeflerini başarıyla gerçekleştirdi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin Toroslar EDAŞ ve AYEDAŞ ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürüyor.​​​​​​​

Kaynak: aa