Junioshow Fuarı, 2 yıllık aranın ardından Bursa'da yeniden kapılarını açtı. BURSA (İGFA) -Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretiminin yüzde 80’ini tek başına gerçekleştiren Bursa, Junioshow Fuarı ile sektördeki ihracatını artırmayı hedefliyor.

Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim&Çocuk İhtiyaçları Fuarı 12-15 Ocak 2022 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

200’e yakın Bursalı firmanın stant açtığı fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, 70’in üzerinde ülkeden yoğun katılımla düzenlenen fuarın kent ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Vali Canbolat, Bursa'nın ve Türkiye’nin tekstil sektörünün en önemli dinamiklerinden biri konumunda. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe lider bir kent. Sektörde modayı belirliyoruz. Üretimin yüzde 80’ini Bursalı sektör temsilcilerimiz tek başına gerçekleştiriyor. Fuarımızın sektörümüze, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO olarak sektörlerin ihracat odaklı büyümesine yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Özellikle UR-GE ve fuarcılık çalışmalarının tekstil sektörünün alt kolu olan bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe ihracatı artırdığını kaydeden Başkan Burkay, sektörün ihracatındaki başarısını rakamlarla anlattı.

Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, iki yıllık bir aradan sonra düzenlenen Junioshow Fuarı’nın sektörün iç ve dış ticaretine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, bebe ve çocuk sektörünün kalbinin attığı Junioshow Fuarı’nı tüm sektör temsilcilerinin özlediğini ifade ederek, “Bugün 2 yıl aradan sonra fuarlara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birbirimizi ve bu salonları çok özledik. Bu süre zarfında, sektör temsilcileri olarak fuarın sektörümüz ve şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Junioshow  sektörümüzün bu coğrafyadaki buluşma merkezi oldu. İnşallah bir daha fuarlarımıza ara vermek zorunda kalmayız. Üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdam oluşturmaya devam edeceğiz. İhracat ve kalite odaklı mottomuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: igf