Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, iş gücü rakamlarının olumlu seyrinin umut verdiğini söyledi.

BURSA (İGFA) - BUSİAD Başkanı Türkay, işsizlikte düşüş, istihdam ve iş gücüne katılımda artışın çok sevindirici olduğunu belirterek, “Bahar aylarında 4 milyon 500 binlere kadar çıkan işsiz rakamının, 3 milyon 700 binlere kadar düşmüş olması önemli bir gelişme. Ayrıca istihdam rakamı da aynı dönemde 28 milyona kadar düşmüştü. Şimdi yeniden 29 milyonu aşmış durumda. Bu gelişmeler sevindirici. Ancak neredeyse tüm üretim kollarında eksik istihdamla çalışıyoruz. Yetişmiş elemanı mumla arıyoruz. Üretimde vasıflı ya da vasıfsız çalışmak isteyenlerin sayısı azalıyor. Sanayicilerimizin en büyük sorunu çalışan bulmak. Üretimde çalışmayı özendirmek zorundayız. Emeksiz kazancın sürdürülebilir olmadığını anlatmalıyız" dedi.

Türkay, Türkiye’nin pazarlara yakınlığının, üretimdeki becerisinin, ve esnekliğinin daha çok iş alması için çok önemli yetenekler olduğunu da kaydederek, “Bu durum yeni siparişler alınmasını sağlamaya başladı. Ancak bunun için işi yapacak kadrolara da ihtiyaç var” dedi. 

Kaynak: igf