HATAY (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Stadı ile BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi’ni hizmete almak ve MOBSAN Sanayi Sitesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştirdi. Toplu açılışlar öncesi Hatay'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetinin her birinin her alanda en gelişmiş alt yapıyla biz donattıklarını belirterek, bu kapsam da 19 yılda Hatay'a toplam 35 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Erdoğan, Hatay'a 19 yıldır bize verdiği desteğe teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımızda bir türlü yerli ve milli olmayı başaramayan anlayış var. Milletin gönlüne girmek yerine gözünü dışarıya diken bu zihniyete rağmen ülkemizi büyüteceğiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN DOĞAL GAZDAKİ YENİ ÜSSÜ

BOTAŞ’a ait Hatay Dörtyol’daki terminalde demirli olan Türk bayrağına sahip ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) olma özelliği taşıyan "Ertuğrul Gazi", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı telekonferansla faaliyete geçti.

Uzunluğu 295, genişliği 46, yüksekliği 63 metre olan Ertuğrul Gazi’nin Türkiye’nin enerji arz güvenliğine önemli katkı sağlaması hedefleniyor. BOTAŞ’ın günlük 37 milyon metreküp kapasiteli Marmara LNG Terminali’nin yanı sıra, yine İzmir Aliağa’da yer alan Egegaz LNG Terminali de sisteme günlük 40 milyon metreküp doğal gaz verebiliyor. Böylece, Türkiye’deki LNG ve FSRU tesisleriyle sisteme verilebilen günlük doğal gaz kapasitesi 133 milyon metreküpü buluyor.

Telekonferansla bağlantılar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hataylı çocukları da platforma davet ederek yatırımların kurdelelerini katılımcı protokolle birlikte kesti.

https://youtu.be/I8UHCxTqfYw
Kaynak: igf