Türk gıda ihracatçıları, New York Summer Fancy Food Fuarı’na 30 firmayla yer aldı.İZMİR (İGFA) - New York’ta gerçekleşen Summer Fancy Food fuarı bu yıl 68’inci kez kapılarını açtı.

Dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ABD’ye 2021 yılında ilk kez 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren 4 yıl içerisinde 2 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk gıda sektörü, ABD’nin en büyük gıda fuarı New York Summer Fancy Food Show Fuarı’na 30 firma ile katıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, New York Summer Fancy Food Show Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu 25 yıldır başarılı bir şekilde organize ettiklerini söyledi.

“ABD’nin gıda ithalatı 2021 yılında artış göstererek 175 milyar dolara ulaşmış durumda olduğunu kaydeden Eskinazi, "Gıda sektörümüz 2021 yılında ilk kez 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde bu rakamı 2 milyar dolara çıkaracağız. Fuarda Türkiye olarak 473 m2’lik alanda 30 firmamızla yer aldık. Toplamda 2 bin 400 civarı katılım vardı. 21 ülkenin stantları yer aldı. Fuar pandemiyle nedeniyle iki yıldır düzenlenememişti ve bu  iki yılın ardından yoğun geçti ve beklenenin üstünde görüşme gerçekleştirildi" dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, New York Summer Fancy Food Show Fuarı’na 30 firma ile sektörel anlamda güçlü bir katılım gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Kuru meyveler, konserve gıdalar, turşular, atıştırmalılar, infüze gıdalar, soslar, zeytin ve zeytinyağı, makarna, peynir çeşitleri, dondurma ve tatlılar, unlu mamuller sektörlerinden geniş ürün gamıyla katılımları ve tanıtımlarıyla firmaların pek çok farklı ülkeden ziyaretçinin ilgi odağı olduğunu kaydeden Uçak, "Şef Özlem Oğuzcan ABD için hedeflenen ihraç ürünlerinin yer aldığı menüler oluşturdu. Üç günlük fuar boyunca günde üç kere Türkiye Markası Standı’nda menüler hazırlandı ve ziyaretçilere tadım yaptırıldı. Menüdeki bazı yemeklerde Turkish Tastes Reference Cookbook’dan da tarifler kullanıldı" dedi.

Kaynak: igf