27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam eden global birotomotiv teknoloji şirketi olan Hitachi Astemo’nunTürkiye Fabrikası, iş sağlığı ve güvenliği alanında geliştirdiği başarılı çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor. Firma, MESS tarafından düzenlenen İş Güvenliğinin Yıldızları Yarışması’nda,‘Davranış Odaklılar’ kategorisinde ‘HSE Olimpiyatları’ başlıklı projesi ile kategori birincisi oldu.

BURSA (İGFA) - Global bir otomotiv teknoloji şirketi olan Hitachi Astemo, dünya lideri gelişmiş mobilite çözümleri sunmakta olup; xEV, AD/ADAS ve motosikletler dahil olmak üzere çeşitli temel ürün alanlarında pazar payında dünyaya liderlik etmektedir. 27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam ederek dünyanın her yerindeki müşterilerine yakın olmalarını sağlayan dev şirketin Bursa fabrikası,iş sağlığı ve güvenliği alanında geliştirdiği başarılı çalışmalarla ses getirmeye devam ediyor.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından düzenlenen İş Güvenliğinin Yıldızları Yarışması’na katılan Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası, başarılı projesiyle ödüle layık görüldü.

Yarışmada ‘Davranış Odaklılar’ kategorisine ‘HSE Olimpiyatları’ başlıklı projesi ile katılan firma, yapılan değerlendirme sonucunda kategori birincisi oldu ve ‘Davranış Odaklı Şirket’ ödülünü almaya hak kazandı. Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası bu ödülle,iş sağlığı ve güvenliği konusundaki somut çalışmalarını taçlandırdı.

Ödül hakkında açıklamalarda bulunan Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, MESS’in iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık yaratmak, ortak bir bilinç oluşturmak ve iyi uygulamaları teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği böylesine önemli bir yarışmada ödül aldıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Bayram, fabrikalarında sağlık, güvenlik ve çevre kültürünün çalışanlar tarafından en iyi şekilde algılanmasını ve içselleştirilmesini hedeflediklerini belirterek, hayata geçirilen projeyle şirketimizdeki ekiplerde yer alan her bir kişiyi ‘şampiyon olma’ hedefi yolunda motive ederek, bir olimpiyat yarışına dahil etmeyi ve projeye heyecan katmayı hedeflediklerini anlattı.  Şirket olarak, her yıl İSG kültürünün yaygınlaştırılması için fark yaratan projelere imza atmaya çalıştıklarını belirten Bayram, "Bugüne kadar elde ettiğimiz tüm başarılı çalışmalarda olduğu gibi bu başarımızda da çalışma arkadaşlarımızın emeği söz konusu. Aldığımız ödüllerin asıl sahibi onlar. Tüm çalışma arkadaşlarımıza özverili çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: igf