Irak’ın en büyük inşaat endüstrisi fuarı “Construct Iraq” Erbil Uluslararası Fuar Merkezi’nde dördüncü kez gerçekleşti. Fuara, inşaat malzemeleri ve teknolojileri, müteahhitlik hizmetleri, elektrik ve ısıtma, havalandırma, iklimlendirme (HVAC) ve pompa sistemleri ürün gruplarında markalaşmış uluslararası firmalar katılım gösterdi. İSTANBUL (İGFA) - En etkili inşaat endüstrisi fuarı olan Construct Iraq, Erbil'de 4'üncü kez gerçekleşti.

Türkiye, Irak, İran, Mısır, Hindistan, B.A.E. ve Çin’den müteahhitlik hizmetleri, elektrik ve ısıtma, havalandırma, iklimlendirme (HVAC) ve pompa sistemleri ürün gruplarında markalaşmış 200’ün üzerinde uluslararası firmanın katılım yaptığı fuara Bağdat, Musul, Basra, Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Duhok şehirlerinden gelen 7 bin 889 profesyonel alıcı ve satın alma karar mercileriyle yoğun iş görüşmeleri ve yeni iş birliklerine imza attı.

Ayrıca eş zamanlı olarak gerçekleşen Energy Iraq özel bölümünde ise elektrik ve enerji firmaları katılım gösterirken; Hvac Iraq özel bölümünde Türk İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği üye firmaları katıldı.

Türkiye için önemli ihracat kanalı oluşturan Construct Iraq Erbil Fuarı, Türk firmalar için de yeni iş ve iş birliği fırsatına olanak sağladı.

Kaynak: igf