İSTANBUL (AA) - İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin (İGÜ) düzenlediği "Gelişim Atölyeleri" başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İGÜ, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılını sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle karşıladı. Üniversitenin çeşitli kampüslerinde düzenlenen etkinlikler, yıl boyunca öğrencilere öğretiler sunmaya devam edecek.

Düzenlediği özel etkinlik ve festivallerle İGÜ'lüleri bir araya getiren üniversite, yeni akademik döneme 3 farklı kategoride düzenlediği etkinliklerle başladı. Sanatsal Gelişim, Sportif Gelişim, Kültürel Gelişim ve İGÜ Coffee Talks etkinlikleri yıl boyunca hem öğrencileri bir araya getirecek hem de katılımcıların eğitim alırken sosyalleşebilmesini sağlayacak.

Her salı, çarşamba ve perşembe gerçekleştirilecek etkinliklerde, öğrencileri her hafta farklı konularda etkinlikler bekliyor.

Bir yandan çizimle akıllarındakini tasarıma dökebilme imkanı bulabilecek olan katılımcılar, bir yandan haftalık olarak belirlenen konularda kahve eşliğinde sohbet edebilecek bir yandan da Yoga ve Zumba gibi sportif eğlencelerle enerjilerini boşaltabilecek.

18 Ekim'de Sanatsal Gelişim alanında Karakalem Çizim Atölyesi ile başlayan etkinlikler, Öğr. Gör. Şermin Ayşe Tepe'nin anlatımıyla Gelişim Tower'da yapıldı.

Atölyede çizim aşamasında, resim becerilerinin gelişmesine yönelik önemli bir unsur olan ışık-gölge, kontur çizgisi, açık-koyu değerler üzerinde durularak çizim aşamasından sonra tonlama gölgelendirme çalışmaları yapıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Şermin Ayşe Tepe, aynı zamanda etkinliklerin dışında öğrencilerin çizim yeteneklerini geliştirmeleri adına düzenli olarak çizim yapmaları gerektiğini belirterek, bu alanda kurs veya workshopların takibini yaparak da çizim yeteneklerine katkıda bulanabileceklerini ifade etti.

Sportif Gelişim ile çarşamba günü devam eden etkinlikler, BESYO Yoga Dersi Dans Salonu'nda Öğr. Gör. Sanem Önder'in önderliğinde yoga yapılarak devam etti.

Sanem Önder de yoga nefes ve yoga pozlarının, tüm koşullarda, zihnin ve bedenin dinginliğini, kontrolünü korumaya yarayan sistematik bir uygulama olduğunu aktararak, doğru nefes teknikleri ile temel yoga pozisyonlarını öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Günün ikinci yarısında ise IGU Coffee Talks ile "Tasarım Aracılığıyla Sürdürülebilir Yaşamlar İnşa Etmek" söyleşisi yapıldı. Öğr. Gör. Enver Tatlısu'nun ele aldığı konu, Gelişim Tower'da katılımcılarla buluştu.

Son etkinlik ise perşembe günü Kültürel Gelişim'de film saati ile tamamlandı. J Blok Cep Sineması'nda Mississippi Yanıyor’u (Mississippi Burning) izleyen öğrenciler, yeni akademik yılda bir haftayı daha geride bıraktı.

Kaynak: aa