İSTANBUL (AA) - Türkiye’deki birçok telekom operatörünün altyapı yönetim yazılımlarını geliştiren Kron, Türksat ile yapılan son anlaşma ile Türksat’ın geniş bant şebeke altyapısının yönetimine yönelik ihtiyaçları doğrultusunda yazılım çözümleri geliştirerek Türksat’ın kullanımına sunacak.

Kron'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, telekom şirketlerinin CRM olarak bilinen müşteri yönetimi sistemleri ile NMS olarak isimlendirilen şebeke yönetim sistemleri arasındaki ara katman yazılımlarını sunuyor.

Halihazırda servis aktivasyonu ve abone doğrulama süreçleri için Türksat tarafından kullanılmakta olan Kron’un AAA ürünü ve Kron ara katman yazılımları üzerinde Türksat’ın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeler gerçekleştirilecek.

Kablo internet ve Türksat’ın hızla abone sayısını arttırdığı GPON fiber altyapısı üzerindeki abone ve servis işlemlerinin otomasyonunu ile Türksat, abone sayısındaki artışı hızlandırmayı aynı zamanda altyapısında farklı teknoloji üreticilerini kısa sürede ve eş zamanlı olarak sorunsuz desteklemeyi hedefliyor.

Kron’un hem telekom hem de siber güvenlik alanındaki uzmanlığı ile ürünleşen abone doğrulama (AAA) çözümü, Türkiye’deki toplam internet abonesinin yüzde 95’inden fazlasının internet erişimi öncesi doğrulama süreçlerinde aktif olarak kullanılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kron Genel Müdürü Mete Sansal, “Günümüzde operatörlerin son kullanıcılara sağladıkları servisler kadar, bu servisleri devreye alma hızları da önemli bir rekabet alanı durumunda. Kron olarak uzun yıllardır bu alanda telekom servis sağlayıcılarına hizmet ve teknoloji sunuyoruz. Türksat ile yapmış olduğumuz bu yeni anlaşma ile Türksat’ın fiber abone sayısını hızla artırması yolunda destek olacağımız için çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa