MANİSA (İGFA) - Temel atma töreninde, Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Enver Çelebi, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Çakır, MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Demirci, İller Bankası Yapım Uygulamaları Müdürü Mehtap Büyüknisan, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Hilmi Serkan Emir, Sarıgöl Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Akif Kılıçaslan, MASKİ İlçe Şefi Veli Toktaş, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen temel atma töreninde kurdele kesildi ve sembolik olarak temele nazar boncuğu atıldı. Mahalle muhtarları ve vatandaşlar böylesi önemli bir tesisi Sarıgöl’e kazandırmak için çalışan Büyükşehir Belediye balkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

“İlçemiz için güzel bir yatırım”

Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, “Altyapı yatırımları en önemli ihtiyaçtır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlçemiz için güzel bir yatırım” dedi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, “Mutluyuz ve sevinçliyiz. Kararlı ve gayretli bir çalışmanın sonucunda ilçemize bu tesisi kazandıracak olmanın sevinci var üzerimizde. İlçemizin konumuna baktığımız zaman Gediz Ovasının en verimli topraklarından biriyiz. Evsel nitelikli atıksuları arıtmak için mutlaka tesisler yapılması lazım ki toprak, doğa ve su korunsun. Üretken belediyecilik anlayışına sahip olan belediyeler bu konularda kararlılığını gösteriyor. Bu anlamda, Gelecek Seçimlere Değil, Gelecek Nesillere yatırım yapan bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahip olduğumuz için şanslıyız. Sarıgöl, ülkemize döviz getiren bir ürünü yetiştirmekte. Bu ürünün gelecekte de yetişmesi, ürünlerin veriminin kaybolmaması için bu tesislerin inşa edilmesi gerekiyor. Tüm kurum ve kuruluşlara destekleri için teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. “

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün bir cümlesi var. Gelecek Seçimler İçin Değil, Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu cümleyi düstur edindik. İlçemizde MASKİ olarak 87 milyon lira gibi bir yatırıma hayat verdik. Çevreci tesisimizde 41 bin kişilik eşdeğer nüfusa hitap edecek ve yıllık 1 milyon 800 bin metreküp atıksu arıtımı yapacağız” dedi. İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Enver Çelebi de, “Sarıgöl Atıksu Arıtma Tesisinin Sarıgöl’ümüze ve Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de tesis için büyük gayret ve emek gösterdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: igf