BURSA (AA) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Marmarabirlik) 2021-2022 ürün alım kampanyası öncesi rekolte beyan alımlarına başladı.

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan birliğin rekolte beyan alımları, 15 Eylül günü mesai bitiminde sona erecek.

Ortaklardan rekolte beyanı alınırken son 5 yılda teslim ettikleri ürün miktarına bakılacak ve gerçeğe yakın beyan verilmesi sağlanacak. Rekolte beyanı vermeyen ortaklardan ürün alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gerçekten uzak verilen yüksek rekolte beyanının, birliğin ürün alım planını olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Ortakların gerçekçi rekolte beyanı vermesini temenni ettiklerini belirten Asa, "Ortaklarımızdan alınacak rekolte beyanı, bölge ve ülke rekoltesi belirlendikten sonra ürün alım politikamız açıklanacaktır. Ayrıca 1 kilogram zeytin maliyetinin tespiti için teknik ekibimiz tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Tarım ilçe müdürlükleri, Ziraat Odaları Birliğinin yapacağı maliyet çalışmasıyla ürün alım politikamız belirlenecektir." ifadelerini kullandı.

Asa, ortaklara verilen desteğin önemine değinerek şunları kaydetti:

"Her zaman üreticinin yanında olan Marmarabirlik, üreticilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla piyasa koşullarının çok altında fiyatla gübre, zirai ilaç, göztaşı ve bordo bulamacı alarak ortaklarımıza destekler vermiştir. Ayrıca en önemli girdi kalemlerinden olan ve yıl sonunda ödemek koşuluyla ortaklara fiyat farkı uygulamadan akaryakıt desteği verilmiştir. Üreticilerimize ne söylediysek birer birer gerçekleştirdik. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak, üreticiyi koruyan bir yönetim anlayışıyla görevimizi sürdürmekteyiz. Ürün alım fiyatları belirlenirken üreticilerimizin emeği, alın teri ve hakkı her zaman korunmuştur. 2021 yılında üreticilerimizin girdi maliyetleri göz önüne alınarak ürün alım fiyatları belirlenecektir. Marmarabirlik'in doğru bir alım planı yapabilmesi için ortaklarımızın gerçekçi beyan vermesi çok önemlidir."

Kaynak: aa