MÜSİAD Vizyoner'21 kapsamında 3 kategoride düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nı kazananlar da ödüllerine kavuştu. İSTANBUL (İGFA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Vizyoner’21 zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

"Fark et” temasıyla düzenlenen MÜSİAD VİZYONER 2021’de açılış konuşmasını gerçekleştiren T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Hiçbir döviz kuru, Türkiye ekonomisinin iktisadi gerçekliğinden daha güçlü değildir. Türkiye ekonomisinin geldiği seviyeyi, sahip olduğu kapasiteyi, herkesten daha çok iş insanlarımızın bilmesi gerek. Sağ olsun, MÜSİAD bunu bilerek konuştu, konuşmaya da devam ediyor. İşte geçtiğimiz gün sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği yeni enstrümanlar ve ekonomik manifesto sonucunda piyasalarda yaşanan Türk lirası lehine gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Türkiye’de fabrika açılmıyor, üretim yapılmıyor, istihdam olmuyor diye alenen yalan söyleyenlerin, bu yeni finansal araçlara da bin bir türlü kulp bulmasına şaşırıyor muyuz? Elbette şaşırmıyoruz. Ama biz bunlara aldırış etmeyeceğiz. İşimize bakacağız. Temel önceliğimiz, kurda ve fiyatlarda istikrarı sağlamak” şeklinde konuştu.
 
Dünyada her geçen gün yeni teknolojilerin, yeni uygulamaların geliştirildiğini ve   bu alandaki yatırımların sürekliliğinin önem kazandığının altını çizen Varank, “Biz de KOBİ’lerimizin bu konudaki yatırım yükünü hafifletmek için gerekli adımları atıyoruz. KOSGEB’in farklı programlarıyla, dijital dönüşüm kapsamındaki harcamalara maddi destek sağlıyoruz“ dedi. 2002 yılında sadece 5 olan teknopark sayısını bugün 89’a çıktığına dikkat çeken Varank, ”Girişimcilik  ekosisteminin geliştirilmesi Bakanlığımızın en önemli hedeflerinden birini teşkil ediyor“ dedi.

Bilgi teknolojisi ve küreselleşmenin etkisiyle pazarlama uygulamalarında geleneksel stratejilerin yerini dijital stratejilere bıraktığını dile getiren Asmalı, e-ticaret hacminin son 10 yılda 15 kat artarak 4.2 trilyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Vizyoner 21’in açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında yeşil dönüşümün önemine değindi.

Öte yandan Vizyoner'21 Girişimcilik Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu.

Açılış konuşmalarının ardından MÜSİAD Vizyoner'21 kapsamında 3 kategoride düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nın kazanlar da ödüllerine kavuştu. "Özgün Ürün" kategorisinin şampiyonu Bilişim Vadisi'nde Saha Robotik (Murat Ayrancı) olurken, "Sınır Tanımayan Ürün" kategorisinde Teknopark İstanbul'dan Çekirdek Ar-Ge (Emin Yücel), "En Çevreci Ürün"de TÜBİTAK Marmara Teknokent'ten (MARTEK) Biriktir projesi (Yağmur Gömürlü) birinciliğe layık görüldü.

Kaynak: igf