İSTANBUL (AA) - Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, “Ülkemizin, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemdeyiz.” ifadelerini kullandı.

Nişantaşı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Uysal, terörün dininin, dilinin, milliyetinin olmadığını vurgulayarak, "Türkiye ne zaman bağımsız ve ileriye dönük bir adım atacak olsa terör belası muhakkak ülkemizin yolunu kesmeye çalışacak hareketlerde bulunuyor. Ancak biz böyle olaylara karşı her zaman daha da kenetlenerek, güçlenerek cevap veririz. Bu tip hareketler bizi asla yolumuzdan çeviremez. 21. Yüzyıl muhakkak Türkiye’nin yüzyılı olacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son zamanlarda gerçekleştirdiği dış politika ve savunma sanayii atılımlarına dikkati çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Türkiye yıllardan beri ilk defa savunma sanayiinde teknoloji ihraç eden ülke oldu. Ülkemiz bölgede kurulan oyunun aktörü olmaktan çıktı, oyun kurucu haline geldi. II. Karabağ Savaşı ve Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki konumumuz malum. Bu da belli ki birilerini rahatsız etti ve o birileri yine düğmeye bastı. Ancak böyle olaylar bizi millet olarak yolumuzdan asla geri çeviremeyecek. Türkiye doğru bildiği yolda ilerlemeye devam edecek."

Kaynak: aa