IBF 2. Türk-Arap İş Zirvesi, 11 Haziran'da Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Binden fazla seçkin iş insanı Orta Doğu'nun sanayi üssü Gaziantep'te buluşacak.GAZİANTEP (İGFA) - Dünyanın dört bir tarafından Türk ve Arap iş insanları, Orta Doğu’nun sanayi üssü Gaziantep’te buluşmaya hazırlanıyor.

IBF 2. Türk-Arap İş Zirvesi'ne yönelik basın lansmanında konuşan IBF Başkanı Erol Yarar, binden fazla seçkin iş insanının 11 Haziran'da katılacağı zirvede bölgesel ticarete dinamizm kazandıracak iş birliği fırsatlarının sunulacağı kaydedildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) koordinasyonundaki zirvede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Ticaret Bakanlığının himayelerinde Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’un katılımıyla bir araya geleceği zirvede, B2B görüşmeler, panel oturumlar, fabrika ziyaretleri, fuar aktiviteleri ile yeni ortaklıklar, yatırım fırsatları ve ticari bağlantılara imkân sağlanacağı kaydedildi.

Hedeflerinin yatırımların güçlendirilmesi ve bölgesel ticarete dinamizm katmak olduğu belirten Yarar, Türkiye'nin 81 vilayetinin farklı fırsatlarla önemli potansiyel barındırdığını söyledi.  

Irak'ın dört bir yanından 200'ü aşkın iş insanı bu zirvede olacağını kaydeden Yarar, "Aynı zamanda Bağdat ve Gaziantep uçuşlarının doğrudan başlaması için de girişimlerimiz var. Azerbaycan, diğer Türk cumhuriyetleri, Almanya ve Avrupa’dan katılımcılar var. Dolayısıyla bölgeselden ziyade uluslararası bir buluşmadan söz ediyoruz. Türkiye'de sanayinin motorları çok iyi çalışıyor. Şunu net bir şekilde ifade edebilirim; Türkiye, yatırımlarla beraber önümüzdeki senelerde çok daha yüksek platformlara çıkacak. Türkiye, ihracat rekorları kırmaya devam edecek. Dünyaya açık bir ekonomiden söz ediyoruz. Gaziantep zirvemiz ile bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in büyük bir potansiyel barındırdığını vurgulayarak, 2. Türk-Arap İş Zirvesi ile bu potansiyelin destekleneceğini belirtti.

Gaziantep'in üretim alanındaki potansiyeline dikkat çeken Gaziantep Valisi Davut Gül ise, "Gaziantep, bölgenin en büyük sanayi çalışma alanları ile üretim alanında rekabet üstünlüğüne sahip merkez konumunda bir şehir" dedi.

Kaynak: igf