Tekstil sektörü 2021 yılında gerçekleştirdiği 12,9 milyar dolar değerinde ihracatla Cumhuriyet tarihi rekoruna ulaştı.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, 2021 yılında 12,9 milyar dolar değerinde ihracatla tüm zamanların en yüksek ihracat rekoruna ulaştıklarını söyledi. Hedeflere ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Öksüz, "Sırada yeni hedefler, yeni ufuklar var. 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracat başarısını, 2022 yılında 15 milyar dolar değerinde tekstil ihracatıyla taçlandıracağız." dedi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, ihracatta yükselişin 2022 yılında da sürmeye devam edeceğini açıkladı. 200’ü aşkın ülke ve bölgeye ihracat yapıldı, 96 ülkede rekor kırıldığını anlatan Öksüz, "2021 yılında 200 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdik. İhracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerin yaklaşık yüzde 85’inde ihracatımız arttı. Avrupa, Amerika, Asya, Afrika Kıtaları ve Türk Cumhuriyetlerine ihracatta Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık. 96 ülke ve bölgeye ise tüm zamanların en yüksek tekstil ihracatını gerçekleştirdik. Sektörümüz açısından en sevindirici gelişmelerden biri ise ABD’ye gerçekleştirdiğimiz ihracatta yaşandı. En büyük hedef pazarlarımızdan biri konumundaki ABD’ye 2021 yılında 839 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. Son 3 yılda istikrarlı bir şekilde ABD’ye ihracatımızı artırıyoruz. 2022 yılında ise ABD’ye 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirmeyi öngörüyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan alt sektörlerdeki başarıların 2022 yılında da devam edeceğini kaydeden Öksüz, "Ev tekstili ve örme kumaş sektörlerindeki başarıların 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyorduk. Bununla birlikte 2022 yılında dokuma kumaş ve teknik tekstil sektöründe ihracat atağı gerçekleştireceğiz" dedi.

Türk tekstil sektörünün dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısı olduğunu vurgulayan Öksüz, 2022 yılında sadece ihracatta değil yatırımlarda da şampiyon olacaklarını belirterek, ""10 milyarlarca liralık yatırımlar kısa sürede devreye girecek. Bu çerçevede orta vadede dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçısı ülkesinden biri olma hedefimize hızla yaklaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: igf