BİLECİK (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulunun 8. Bölge Toplantısı, 9 ilden gelen kurul üyelerinin katılımıyla Bilecik'te gerçekleştirildi.

TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Şermin Kahraman'ın girişimleri ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Bilecik ve Bozüyük Ticaret Sanayi Odalarının ev sahipliğinde bir restoranda düzenlenen programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bilecik'in çevresinde yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip bir şehir olduğunu söyledi.

Bilecik'in inanç turizmi açısından yoğun olarak tercih edildiğini anlatan Bircan, kentin yılda 1,5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını ifade etti.

Şermin Kahraman ise tüm sorunların çözümünün kadınlar ve erkeklerin potansiyellerini eşit kullanabilmeleri ile mümkün olacağını dile getirerek, "Daha güçlü, daha adil, daha başarılı ve şiddetsiz bir ülke için kadınlarımıza değer ve olanaklar vermeliyiz. Kadınlar ve girişimciler olarak bizler de evlerimizde oturan kadınlarımıza el vererek, onları cesaretlendirip hayata ve ekonomiye kazandırmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Kadın girişimci olmaktan onur ve gurur duyuyorum." dedi.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı da belediyelerin özellikle kırsalda tarımda çalışan emekçi kadınların iş hayatına kazandırılması ve üretmeleri noktasında büyük emek harcadığını anlattı.

Toplantının ardından kadın girişimciler, Şeyh Edebali Türbesi ve Pelitözü Göleti'ni ziyaret ederek, Bilecik KGK Başkanı Kahraman'ın girişimleriyle şehre kazandırılan lavanta bahçesinde sezon açılışı gerçekleştirdi.

Söğüt ve Pazaryeri ilçelerine yapılan ziyaretlerle devam eden programa, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya ve Eskişehir Kadın Girişimci Kurullarının başkan ve üyeleri katıldı.

Kaynak: aa