TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ahmet Parseker, yeni yıl ile ilgili yaptığı açıklamada, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi. Parseker, “2022 yılının pandeminin sona erdiği, üretim ve refahın arttığı bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.

BURSA (İGFA) - Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şube Başkanı Ahmet Parseker, koronavirüs pandemisinin dünya ve Türkiye ekonomisini, 2021 yılında da derinden etkilediğini ifade etti. Parseker, yaşanan olumsuz tabloya rağmen 1 yılı daha geride bıraktıklarını söyledi.

Dünyada yaşanan ekonomik daralmanın her iş koluna etki ettiğini ifade eden Parseker, 2021 yılının son çeyreğinde yaşanan olumlu gelişmelerin ise gelecek adına umut verici olduğuna dikkat çekti. Parseker, döviz fiyatlarında yaşanan gerilemeyle ilgili ise, “Döviz fiyatlarındaki belirsizliğin önüne geçilmesi ve TL’ye olan güvenin artması her zaman dile getirdiğimiz bir konuydu. Burada kritik olan nokta ise, yaşanan gelişmelerin kalıcı hale getirilmesidir. Türkiye ekonomisi, belirsizliklerin ortadan kalması ile büyümeye devam edecektir. Büyüyen ekonomiyle birlikte oluşan refah ortamından herkes payını alacaktır.” diye konuştu.

 Parseker, “Her yeni yıl, yeni bir umut demektir. 2022 yılının, pandeminin tam anlamıyla sona ereceği, küresel anlamdaki belirsizliklerin geride kalacağı bir yıl olacağına inanıyorum. 50 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan TÜGİAD’ın da yaşanacak olumlu gelişmelerde, her zaman olduğu gibi önemli bir rol alacağını belirtmek isterim. Yeni yılın, üretim ve refahın arttığı bir yıl olmasını umuyor, herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: igf