İSTANBUL (AA) - Migros, Türkiye'de Rainforest Alliance sertifikalı ilk özgün markalı ürünü, sağlıklı yaşamı destekleyen ve çevreye özenli ürünleriyle öne çıkan "M Life" markası altında tüketicilerle buluşturuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros, Türkiye'de Rainforest Alliance sertifikasına sahip ilk özgün markalı ürün olan M Life çiğ fındıkların satışına başladı.

Tarımsal üretim süreçlerinin orman, iklim, insan hakları ve geçim kaynakları çerçevesinde doğa dostu üretim modeli Rainforest Alliance standartlarına uygun olarak yetiştirilen fındıklar, Ordu'da rejeneratif tarım ile üretim yapan üreticiler tarafından üretiliyor.

Rainforest Alliance sertifikası, su kaynaklarını, doğal bitki örtüsünü ve yaban hayatı koruyor.

- Rainforest Alliance sertifikası

Verilen bilgiye göre, dünya çapında geçerli olan Rainforest Alliance sertifikası, tarımın sürdürülebilirliğini destekleyen yöntemlerle ürünlerin yetiştirildiğini gösteriyor.

Sertifikasyon programına dahil olan üreticilerin üretim süreci, sosyal, ekonomik ve çevresel uygunlukları bağımsız denetçiler tarafından düzenli olarak denetleniyor.

Veriye dayalı sertifikasyon programları ve tarımsal eğitimlerle sistemin devamlılığı sağlanıyor. Tarımın sürdürülebilirliği, üreticinin emeği ve insan hakları gözetilerek gerçekleştirilen üretimde, toprak ve su kaynakları verimli bir şekilde kullanılırken, doğal bitki örtüsü, yaban hayat ve biyoçeşitlilik korunuyor.

Sertifikasyon programları, ormansızlaşmayla mücadele sağlıyor ve karbon depolamasını artıran arazi yönetimi yöntemlerini destekliyor.

Kaynak: aa