Marmarabirlik, zeytin üreticisi ortaklarına 25 Kasım 2021 tarihinde ikinci dilim olarak 106 milyon TL ödeme yapmaya hazırlanıyor.BURSA (İGFA) - 2021/2022 iş yılı zeytin ürün alım kampanyasını sürdüren Marmarabirlik'in depolarına bugüne kadar 34 bin ton ürün girerken, 353 milyon TL tutarında zeytin alımı gerçekleştirdi.

106 MİLYON LİRA ÖDENECEK

Bağlı 8 kooperatifte 22 Ekim'de başlayan zeytin alımlarında 15 günlük periyotlarla ödeme gerçekleştiren Marmarabirlik, 19 Kasım'a tarihine kadar aldığı ürün bedellerinin yüzde 50'sinin karşılığı olan 106 milyon TL'nin ödemesine hazırlanıyor. Birlik Başkanı Hidamet Asa, 25 Kasım Perşembe günü saat 18.00’den itibaren ortakların Ziraat Bankası ATM’lerinden ürün bedellerini alabileceğini duyurdu. Alınan 34 bin ton ürünün kooperatif bazındaki dağılımını da paylaşan Başkan Asa, Gemlik'te 2 bin 300 ton, Mudanya'da 5 bin 500 ton, Orhangazi'de 3 bin ton, Erdek'te 4 bin 500 ton, İznik'te11 bin ton,  Edincik'te 4 bin 500 ton, Mürefte'de 3 bin ton, Marmara Adası'nda ise 200 ton ürünün alımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

"ÜRETİCİNİN SİGORTASIYIZ"

72 bin ton rekolte beyanı gelmesine rağmen kota uygulaması yapılmadığının altını çizen Başkan Asa, "Böyle zor bir yılda, ürün alımları da hiçbir aksaklık yaşanmadan devam etmekte ve ürün bedelleri zamanında ödenmektedir. Hedefimiz üreticimizin sıkıntılarını hafifletmektir. Kooperatif zor günlerin dostudur. Marmarabirlik üreticinin sigortasıdır. Bu asla unutulmamalıdır" dedi. Hasat döneminin olumsuzluklarına dikkat çeken Asa, üreticinin randıman ve piyasa fiyatları düşüklüğüne dem vurarak, "Fiyatlar düşükken yağlık zeytini Marmarabirlik'e verirken,  randıman yükseldiğinde ve fiyatlar Marmarabirlik fiyatlarına geldiğinde ürününü piyasaya verdiğini gözlemliyoruz. Bu davranış kooperatifçilik ruhuna aykırıdır" diye konuştu.

Hatırlanacağı gibi daha önce yapılan 35 milyon TL ödeme ile birlikte üreticilere toplam 141 milyon TL ödeme yapılmış olacak.

Kaynak: igf