İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji, Turkish Women in Renewables and Energy (TWRE) iş birliğiyle düzenlediği Enerjisi Hiç Bitmeyen Mühendis Kadınlar panelinde alanında uzman kadın mühendisleri ağırladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Dünya Kadın Mühendisler Günü kapsamında düzenlenen panelde, kadınların her meslekte uzmanlaşması için desteklenmesinin önemi ele alındı.

Sürdürülebilir bir toplum için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğine ve "mesleklerin cinsiyetinin değil ancak uzmanı olacağına" işaret edilen panelde, fırsat eşitliği sağlandığında kadınların mühendislik sektörüne özgün, yenilikçi, cesur ve yaratıcı bir bakış açısı getireceği ifade edildi.

Panel, TWRE Kurucusu Sedef Budak moderatörlüğünde, TESAB-CIGRE Women in Engineering Yönetim Kurulu Temsilcisi Yüksek Mühendis Dilek Gürsu, Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği (MÜKAD Yönetim Kurulu Başkanı Züleyha Özcan, MÜKAD Başkan Yardımcısı Esma Sarıaslan Divrikli, Akademisyen ve Girişimci Duygu Erten ile Zorlu Enerji Mühendisi Seher Kahraman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.