ANKARA (AA) - Zorlu Enerji’nin şehirlerdeki karbon salımını azaltmak amacıyla 2018'de kurduğu elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES (Zorlu Energy Solutions) markasının, sürdürülebilirlik alanında "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülünü aldığı bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, ZES markasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'de bin noktaya ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde İstanbul'da düzenlenen 4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi kapsamında sürdürülebilirlik alanında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Enerjimiz Geleceğimiz" ödüllerinin verildiği aktarılarak, "Sürdürülebilirlik alanında enerji şirketlerinin gerçekleştirdiği başarılı projelerin ödüllendirildiği zirvede, Zorlu Enerji’nin karbon nötr bir gelecek için elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla 2018'de kurduğu elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES markası ödüle layık bulundu." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Üst Yöneticisi Sinan Ak, ZES'i sürdürülebilir bir ekosistem amacıyla hayata geçirdiklerini, bundan sonraki tüm yatırımlarında da yenilenebilir enerji kaynaklarını merkezlerinde tutacaklarını ifade etti.

Ak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çevre dostu, enerji tasarruflu, düşük emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüm dünyada kullanım oranı artan elektrikli otomobillerin ülkemizde de yaygınlaşmasına destek olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elektrik tüketiminin yüzde 100'ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladığımızı ve bunu IREC sertifikası ile belgelediğimiz elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES markamızın Türkiye içinde pazar payını yüzde 60'a ulaştırmış bulunuyoruz. Bu alandaki yatırımlarımızı hızla sürdürüyor ve dileyen elektrikli araç sahiplerinin evlerine veya iş yerlerine özel ya da paylaşımlı olarak şarj istasyonu kurulumu gerçekleştirebiliyoruz. Tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirliği iş modelimizin merkezine koyuyoruz."​​​​​​​

Kaynak: aa