2023’ten öncesi seçim olmayacağını söyleyen, ama her anda yapılabileceği alenen görünen bir seçime hazırlanılırken, iktidar olacağını sanan muhalefetçe anlaşılmayan Erdoğan, son olarak sanal bir şekilde katıldığı partisinin 4 il kongresinde erken seçim mesajını bir daha vermiştir.

Aynı Erdoğan’ın başında bulunduğu iktidarın aldığı sıkı yönetim uygulamalı pandemi yasaklarına karşı, partisinin kongrelerinin yapıldığı salonların, sosyal mesafe umursanmadan tıklım tıklım oluşuna da kızmıyor, tam tersi mutlu oluyordu, “Bitti, tükendi, bir daha iktidar olamaz” denen partisini canlı tutmak için benim hala gribal bir olay olduğuna ve başta iktidarlarca olmak üzere sağlık mafyasınca çok abartıldığına inandığım pandemiye rağmen tıka basa dolu olan salonlarda bulunanları tek, tek, isim, isim ve maskelerini indirtip el kaldırtırken...

Aynı Erdoğan yüzde 51 bulmak için yeni bir anayasa, demokratik haklar yönünde hukuk reformu yapacaklarını söyleyip, Arınç’tan sonra Cemil Çiçek’i konuşturmasıyla her an veya 2023’te yapılacak seçimi alacağını şimdiden işaret ediyor.

Ve başında AHİM’in “bırakın” dediği Demirtaş’ın geldiği, aralarında Kavala’nın, Kars Belediye Başkanı Bilgen’in olduğu siyasilerin serbest kalacağı, Kürtlerin ve ulusalcıların yumuşayacağı tutuklu politikacıların, gazetecilerin serbest bırakılması adımını da atma fırsatını bekleyen aynı Erdoğan, yüzde 51 için, Diyanet Radyo’nun, TRT Kurdi televizyonun içinde olduğu havuz medya dışındaki basın ve medyanın önemini de biliyor.

Seçimlere dolu dizgin hazırlanan Erdoğan’ı anlamak için ABD’nin yeni yönetimine yolladığı sıcak mesajları ve kendisini destekleyenlerin de haberlerini ilgiyle takip ettiği FOX TV gibi medya ve basın kanallarına öncüleri yönlendirip, demeçler verdirtmesidir.

Daha açıkçası aynı Erdoğan, adını ağzına almadığı FOX TV’ye yakınlaşma adına bir zamanlar benim de akşam gazetesindeyken haber müdürüm olan “Çalar Saat” haber programını sunan İsmail Küçükkaya’nın son yerel seçimlerde İBB adaylarına moderatörlük yapmasına, iki bakanının bizzat bu kanala gitmesine ve ardından telefonla da olsa Cemil Çiçek’in açıklama yapmasına izin vermesidir.

Meslektaşım Doğan Şentürk’ün ortaya koyduğu gazetecilik tecrübesiyle ve bütün baskılara rağmen başında olduğu ekiple birlikte marka yaptığı FOX TV’nin reytingini de yüzde 51 hesabına katan aynı Erdoğan, bugün veya yarın ya da seçim arifesinde FOX’a giderse şaşırmayın. Çünkü Erdoğan’ın da gücünü bildiği FOX gibi medya ve basının siyasilerin kazanımı öncesi, ülkenin kazanmasında büyük payı olduğu bir gerçektir.