Ünlü, ünsüz tüm tv kanallarının da içinde olduğu medya ve basını, kontrolünün altına aldığı ve bunları havuz denen yerde topladığı iddia edilen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı partisinin son grup toplantısında dinliyorum.


Yaklaşık bir saat süren ve dini kanallar, TRT ŞEŞ denen kanalında içinde olduğu TRT başta olmak üzere NTV ve diğer özel televizyonların reklam dakikalarını bile harcamak zorunda kaldığı Erdoğan'ın son konuşmasını dinlerken 'Hodri meydan seçim var' diyecek diye de beklemedim değil.. 


Çünkü her konuşmasında önce 19 yıla yaklaşan çalışmalarını tek tek sıralayan ardından bay Kemal dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olmak üzere barış süreci denen süreçte 'Negri, negri' diye birlikte göz yaşı döktüğü ama şimdi terörist olarak ilan ettiği ve ortağı MHP'nin, 'kapatılmalı' dediği, Anayasa Mahkemesine 'Seni biz kapatmadan önce HDP'yi kapat' diye emir verdiği HDP'yi ve diğer muhalefeti yine topa tutan aynı Erdoğan'ın sanki seçim propagandası olan konuşması yetmez gibi slayt gösterileri ile partisinin, iktidarının propagandasını yapıyordu.
'Neymiş millet açmış diyorlar. Açsa siz doyurun biz gerekeni yapıyoruz. Ama gelin görün ki nankörler varsa ne yapabiliriz?' diye devam eden konuşmasında Sedat Peker'in dediklerini de götürüp teröre, dış güçlere, fetoya ve mafya yapılamalarına bağlayan aynı Erdoğan'ın, Peker'in ve muhalefetin hepsinin hain, kendilerini de bu memleketin sahibi, sevdalısı, hizmetkarı olduğunu da belirtirken 'Biz 82 milyonla birlike bu ülkeyi seviyoruz' demesi de ilginçti.


Çünkü ona göre onun dışındakilerin hepsinin yapılanları görmeyecek kadar kör olduğunu belirtirken o dediği 82 milyonun içinde ben ve HDP, CHP, İYİ Parti ve diğerlerini de yok sayamayıp, bu ülkede birilerinin daha olduğunu da kendisi kabul ediyordu.


Evet, aynı gün FOX TV'nin sabah haberlerine çıkıp, en büyük desteği aldığı ama alenen, kamuoyu önünde yan yana gelmekten hatta adını diline almaktan zorlandığı HDP'yi sunucunun zoruyla ağzına alan Kılıçdaroğlu'lu CHP'nin yerelde, Bahçeli ortaklı Erdoğanlı AK Parti'nin genelde yönettiği bu ülkenin parti kapatmakla değil, erken bir seçime ihtiyaç duyduğunu da anladığım bu son konuşmasını dinlerken Erdoğan'ın bugün demese de yarın erken seçim diyeceğini düşündüm ve bu yönde hazırlandığını da hissettim.


Çünkü aynı Erdoğan'ın ülke içinde olduğu gibi dışında da bir hayli sıkıştığını ve bu sıkışmayı atlatmak için sürpriz denecek bir anda erken bir seçimi ilan edecek gibi görünüyordu.


Bende öyle diyorum ve bu yıl sonu olmazsa da önümüzde ki yılın ilk aylarında bir erken seçimi göreceğiz gibi..