Kutsal bildiğimiz kavramlar bir bir asaletini ve haysiyetini kaybediyor. Kaybolan irfanımızın yerine siyaset ve din bezirgânları, insanlığın yüzyıllardır oluşturduğu irfan meşalelerini birer birer söndürüp yerine hırsızlığı, ahlâksızlığı ve şiddeti pazarlıyor.

Ve ne yazık ki bu bezirgânların sattıklarının alıcısı toplum içinde gittikçe artıyor. Düşünmüyor yığın, ah bir düşünüp idrak edebilse…

Bezirgânlar pazarı boş,

Pazarladıkları sahtelik ellerinde kalacak.

Kimisi siyasetçinin peşinde, kimi şeyhinin,

Onlar ne söylerse şuursuzca onu şakıyorlar.

Çözüm süreci esnasında Diyarbakır meydanında gördük:

 Kanun kaçağı ŞivanPerver öldürülen bir PKK’lı için yakılan ağıtı anırıyordu: “megri, megri…”

Herkesin elinde birer mendil salya-sümük terörist için yakılan ağıta ağlıyor.

Şartlanmışlardı bir kere şuur kaybolmuş, düşünce melekeleri iflas etmişti!

Kaderin cilvesine bakın ki, o gün terörist ağıtına salya-sümük ağlayan insanlar, bugün siyasi karşıtlarını PKK yandaşı olmakla suçluyorlar.

Yetmedi…dün FETÖ taraftarlarına: “Ne istediniz de vermedik” diyenler, Ankara’yı parsel parsel satanlar koro halinde karşı tarafı FETÖ’cü olmakla suçluyorlar.

Akıl alacak şey değil!

Sedat Peker’in rüşvet ve yolsuzluk iddialarında adı geçen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, geçen hafta AKP Meclis Grup Toplantısı'nda “Erzurum seninle gurur duyuyor” nidalarıyla karşılandı.

 Hep bir ağızdan tempo tutuyordu yığın: “Erzurum seninle gurur duyuyor!” tıpkı arenada birbirini öldürmek için kılıç sallayan gladyatörlere şuursuzca: Oley, oley diye çığlık atan,

 Kana susamış,

Şuurunu yitirmiş kalabalıklar gibi.

 Neyin gururuydu bu peki…senin, benim, fakir fukaranın ödediği vergilerle beslenen hazinenin parasını haksızca kendi tasarrufuna almanın gururu mu?

 Arkadaş!

 Onlar, senden, benden aldıklarıyla zenginliklerine zenginlik katarken, okula giden çocuğunun okul masraflarını, geleceğini ve sofrandan çalınan ekmeğini: “Erzurum seninle gurur duyuyor”  derken… hiç düşünmedin mi?

Bu olay sadece Sedat Peker’in iddialarından ibaret değil; Taşkesenlioğlu’nun boşanma sürecindeki eşi Ünsan Ban; iddiaların doğru olduğunu sosyal medya hesabından itiraf ediyordu.

Oylarını alarak seçildiği Erzurum’da esnaf ziyaretinde dahi korkusundan devletin iki koruma polisiyle birliktedolaşan birisine, Erzurum neden, nasıl gurur duyar anlamanın mümkün atı yok!

Ezcümle, Türk milletinin birer ferdi olarak kendimizi yığın dan soyutlayıp şahsiyetimizi koruyamadığımız müddetçe, ömrümüz boyunca başkalarının amigoluğunu yapmaktan kurtulamayız.