Birçok hemşerimin de oturduğu, metropol içinde metropol olan bir milyonun üzerinde nüfusu ile 50 ilden daha büyük olmasıyla övünülen ancak başta belediyesinin olmak üzere kentin gelirinde oluşan bütçesinin, keşmekeş bir durum alan trafik sorununa, dere yatakları ev ve iş yeri dolu, hatta bir AVM'nin içinde olan belediye binasına gidip, gitmemekle eleştirilen İstanbul'un Esenyurt ilçesinin  1986 yapımlı, Atıf Yılmaz'ın yönetmeninin derlediği 'Asiye Nasıl Kurtulur?' isimli Türk filmini hatırlatması sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilmem ama benim çekiyor hatta üzüyor.
Çünkü bu kentte hem hemşerim çok hem de başındaki başkan bir Ardahanlı hemşerim ve istediğim siyaseti yapamazsa bile beklentileri veremeyip, yetmezse de benim dünya görüşümde bir siyasi partiyi temsil eden isim...
Gerçi daha önce bir yazımda yine bir hemşerim olan İstanbul'un diğer etkin ve önemli ilçelerinden olan İstanbul/Şişli Belediye Başkanına da başında bulunduğu ilçedeki sorunları aktarmış ve 'Ardahanlı olma farkını ortaya koy da Şişli'ye deniz getir' demiştim, demesine ama gelin görünki ak saçlı olmasına karşın oturduğu koltuğun şaşkınlığı ve şımarıklığı ile kendisini filden büyük deve görmesi ardından anlatmak istediğimi anlamamış, faşist ruhlu ulusalcılığı ile bana köpürmüştü.
Neyse artık yaşayıp, yaşamadığını bile merak etmediğimiz Bakırköy gibi Şişli'yi bir kenara bırakıp yeniden Esenyurt'a dönecek olursak buradaki başkana da bir önerim olacak.
Oda büyük bir bütçesi olan belediyenin yönetiminde olan ilçesinin her gün kötü haberlerle ülke gündemine gelmesinin önüne geçmesi için kültür ve tanıtma müdürlüğü ya da kendisinin özel kalemine ayıracağı küçük bir bütçe önerisidir.
Yani, 'her şeyi ben bilirim, Kürt'se benden daha iyi Kürt mü var?, İyi Partiyse benden daha iyisi mi var?' denildiği iddia edilen bu ilçenin İstanbul'un çikolata merkezi olduğunu, Tuzla, Afyon, Kütahya gibi sıcak, doğduğu ilçesi Göle Geronun suyu gibi sularının olduğunu ve her gün 'O öldürüldü, bu çalındı' haberlerinden daha güzel haberlerin olduğu bir ilçe olduğunun tanıtımına  ihtiyaç duyulmakta.
Bunun içinde başta yerel/ulusal basın ve medya kuruluşları ile kurulacak sıcak bir temas ve büyük bir reklam tanıtımı için yapılması gereken küçük bir ricadır.
Çünkü, 'Asiye Nasıl Kurtulur?' filmini andıran manzaraların yaşandığı ve orada bulunan basın/medyanın abone iptali korkusuyla cevabını öneremediği ama kamuoyunun 'Esenyurt nasıl kurtulur?' sorusunu sormakta.
Evet Sayın Kemal Deniz Bozkurt..
Esenyurt'un CHP'li Belediye Başkanı..
Gel sen beni anla, ne demek istediğimi az olsun masana yatır çözüm ara.
Ve bana düşen bir şey de olursa sekreterlerine verdiğin telefonla değil, seçildikten sonra aldığın yeni numaranla ara beni, bir gazeteci olarak gelir, bana ne düşerse yardımcı olurum sana...