Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2021 yılında belediye çalışmalarını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

Büyükgöz geçmiş dönemden kalan borçla ilgili olarak, “ Eğer kasada para olsaydı Gebze Belediyesinin borcu olmazdı.”dedi.

Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi’nde ki toplantıya Başkan Büyükgöz’ün yanısıra belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

BORÇ 168 MİLYON TL

Gebze Belediyesi’nde görev devir aldığında toplam borcun 466 milyon TL olduğunu belirten Başkan Büyükgöz planlı çalışmalarla 2021 yıl sonu itibariyle borcun 168 milyon TL’ye indirildiğini ifade etti.

Büyükgöz, “Belediyemizin borcunu 168 milyon TL’ye indirmemizin altında kabiliyetli, planlı bir çaba, çalışma var. Eğer kasada para olsaydı Gebze Belediyesinin borcu olmazdı. Kaldı ki biz geçmiş dönemi değil geleceğe dönük çalışmalarımızı anlatmak istiyoruz.”dedi.

GEBZE BELEDİYESİ GELİR BÜTÇESİ 600 MİLYON TL

Gebze Belediyesinin 2018 yılı bütçesinin 284 milyon TL olduğunu da söyleyen Büyükgöz, “2022 yılı gelir bütçesi 600 milyon TL’ye ulaşmış olacak. Bu bizim bütçede titiz veplanlı çalışmalarımızın sonucudur”diye konuştu.

Kamyoncular garajında hukuki sürecin devam ettiğini ifade eden Başkan Büyükgöz, Gök Denizcilik ile ilgili olarak 4 milyon TL borçları olduğunu ve yapılandırma ile birlikte tahsilatın devam ettiğini söyledi.

İMAR VE MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK

Gebze’de göreve geldiklerinden itibaren imar ve mülkiyet sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan Büyükgöz, “100 yıllık Gebze tarihinde yapılmayan çalışmaları yaparak 4500 hektarlık alanın imar ve mülkiyet sorununu 2 yıl içinde çözdük. 3 bin 300 hanenin tapu işlemlerini bitirdik. Adem Yavuz’da 27 yıllık sorunlar çözüldü, tapular dağıtılıyor.”diye konuştu.

GEBZE’NİN ÖNEMLİ SORUNU ULAŞIM

Gebze’nin en önemli sorunun trafik ve ulaşım olduğunu belirten Büyükgöz, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kent İçi Dolaşım Planını devreye aldık. Bu proje ile Gebze’nin kent içinde yeni park alanları dizayn ediyor, kavşak ve bağlantı yolları ile Gebze’nin ulaşım sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırmayı planlıyoruz”dedi.

*Cengiz Akgün

Editör: TE Bilisim