İYİ KOMŞULUK

Site EĞİTİM KURULU, 2 bine yakın konutun bulunduğu sitede tam oturum durumunda 8 bine yakın kişinin yaşadığını ve bunlar arasında iyi bir komşuluk ilişkisi olmadığı takdirde pek çok sorunun ortaya çıkmasının kaçınılmaz olacağını bu nedenle karşılıklı anlayışa dayalı bir komşuluk kültürünün güzel olan siteyi çok daha güzel hale getireceğini belirtiyor.

SİGARA İZMARİTLERİ VE DAİRE ÖNÜNE KONAN AYAKKABILAR

Üst katlarda yapılan gürültüler, asansörlerin kötü kullanımı, daire önlerine ayakkabı konması, balkondan sigara izmaritlerinin atılması, bina altyapısının ve peyzajın hor kullanılması, süs havuzlarına taş ve pet şişe atılması, kullanılan maskelerin park ve çimenlere atılıp kirletilmesi Türkiye’de pek çok sitenin karşılaştığı sorunlar arasında en başta yer alıyor.

SOSYAL SERMAYE

İnsanın doğasında hem iyi hem de kötülük potansiyelinin olduğunu belirten eğitimci Songül EKİNCİ, iyilik potansiyelinin öne çıkartılması ve bir cevher gibi işlenmesinin önemine işaret ediyor. Sitemizde yüzlerce hatta birkaç bin çocuk ve yetişme aşamasında olan evlatlarımız olunca bunlara doğru bir şekilde yatırım yapmamız gerektiğini belirtiyor. “Zira bunlar bizim hem geleceğimiz hem de Sosyal Sermayemizdir” diye ekliyor.

SİTELERDE SOSYAL BARIŞ İÇİN ORTAK DEĞERLER

3. Etap gibi binlerce insanın yaşadığı bir sitede sosyal barışı sağlamak istiyorsak ortak değerler manzumesi oluşturmamız gerekir diyen organizatörler bunun kolay bir iş olmadığını, zaman alacağını ama kendilerinin bu konuda sabırlı ve azimli olduğunu belirtiyor. Bu ortak değerleri oluşturmak için Perşembe 24 Haziran 2021 tarihinde site çocuklarıyla birlikte site içerisinde sosyal tesisleri, blokları gezeceklerini, buraların etkin kullanımı, komşuluk ilişkilerinin iyi bir zemine oturtulmasını birlikte nasıl sağlayabileceklerini ele alacaklarını ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim