Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, başkan yardımcıları Selamet Güner, Ali Kaya, Sedat Çelik ve Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan ve birim müdürleriyle birlikte Güzide Restoran’ta bölge basınıyla bir araya geldi. Gündeme ait konular ve şu ana kadar yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Büyükgöz, “Yaptığımız hizmetler ile Gebze’de sessiz bir devrim yaşanıyor” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, başkan yardımcıları Selamet Güner, Ali Kaya, Sedat Çelik ve Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan ve birim müdürleriyle birlikte Güzide Restoran’ta bölge basınıyla bir araya geldi. Gündeme ait konular ve şu ana kadar yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Büyükgöz, “Yaptığımız hizmetler ile Gebze’de sessiz bir devrim yaşanıyor” dedi.

Büyükgöz şunları söyledi:

Bu güzide mekanda hoş bir kahvaltı icra edeceğiz. Değerli başkan yardımcılarımız, değerli birim müdürlerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve basınımızın güzide temsilcileri. Güzide’de güzide insanlar ağırlamış olacağız.

Aradan epey zaman geçti. Sizlerle hasbıhal etme sürecini uzatmış olduk. Bunun farkındayız ancak maalesef korona şartları, kişisel sağlık sorunları gibi nedenlerle arayı epey bir açmış olduk.

Gebze’de önümüzdeki günlerde, daha geçen yılda yapmış olduğumuz 1’nci yıl değerlendirmesinin 2’nci yıl değerlendirmesini de yapacağız. İnşallah orada çok daha detaylı, ne oluyor, ne bitiyor, neler oldu, neler bitti bunların hepsini paylaşmış olacağız.

Bunun öncesinde ben sizlerle orada olması istenen, düşünülen konular varsa onları da burada istişare etmiş oluruz, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuruz düşüncesiyle önce sizlerle buluşmayı doğru bulduk.

Gebze’de 2.5 yılı dolduruyoruz. Aşağı yukarı seçim dönemi itibarı ile yolun yarısına yaklaşmış durumdayız. Geldiğimiz noktada bazı konularda neler oluyor, neler bitiyor kamuoyunda maalesef arzu ettiğimiz düzeyde bilinmiyor. Çünkü birçok çalışmayı örneğin 17-18 tane park yaptık ama ne temel attık, ne açılış yaptık. Sessiz sedasız başlandı, bitirildi ve insanların hizmetine sunuldu. Yine birçok yatırımların temelleri atıldı, çalışmaları başlatıldı ama insanlarımız bunları bilmiyorlar. Sadece görsel olarak sokakta gözüne çarpan konularda varsa onlardan haberdar oluyor. Kendi mahallesinde, kendi sokağında olanları biliyor ama Gebze genelinde neler olup bittiği konusunda birçok vatandaşımızın bu anlamda bilgisi yok.

Bundan sonraki süreçte hem basınımızla, sosyal medyamızla elbirliği içerisinde bu çalışmaları vatandaşımıza ulaştırmak, haberdar etmek için programlar yapacağız.

Seçimlerden sonra daha önce de zaman zaman paylaştık, Gebze Belediyesi’nin yapısal sorunlarla alakalı birikmiş birçok probleminin var olduğunu biliyoruz.

Ama biz bunların üstesinden geliyoruz. Gerçekten Gebze’de sessiz bir devrim yaşanıyor. Bu da inşallah önümüzdeki on yıllarda farkedilecek ve nihayetinde de o zaman neler yapılmış, neler başarılmış diye sorular sorulacak.

ULAŞIM, TRAFİK VE OTOPARK SORUNU

Gebze Belediyesi’nin, Gebze’nin bugün itibarıyla hala eğmeden, bükmeden kabul ediyoruz ve söylüyoruz Gebze’nin bir numaralı sorunu hala trafik, ulaşım ve otopark sorunu. Ama bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunun farkındayız, bilincindeyiz, neler yapılması konusunda da çalışmalarımız var. İnşallah bunları devreye sokacağız.

KIŞLA MİLLE BAHÇESİ – HÜNKAR ÇAYIRI İHALESİ

Gebze’de bir defa makro ölçekli yatırımlar itibarıyla ne oluyor diye baktığımızda Kışla Millet Bahçesi’nin ihale süreci bu ay içerisnde şekillenmiş olacak. Keza Hünkar Çayırı Fatih’in Otağı projesinin ihalesi bu ay şekillenmiş olacak. Yine önümüzdeki 15’inde İlyasbey Cami’nin Sağlık Kompleksi projesinin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Dün itibarı ile Eskihisar Kalesi’nin çevre düzenlemesini ihale ettik. İnşallah önümüzdeki sezona başka bir kale çevre düzenlemesiyle tanışmış olacağız.

Eski Adliye binası hızla devam ediyor. Bakım onarım süreci tamamlanmak üzere. Orası Türkiye’de tek özellikli binaya dönüşecek. Tamamen akıllı bina yönetim sistemiyle donatılmış olacak.Orası Gençlik Merkezi olacak ve 1500-2000 gencimiz buradan faydalanacak.

Keza Cunhuriyet mahallesinde kapalı spor salonu hizmete girdi. 2 veya 3 ay sonra da yüzme havuzu devreye alınacak.

Yine Büyükşehir’in TEM’in kuzey-güney yanyolu çalışmaları inşallah önümüzdeki süreçte tamamlanmış olacak ve önümüzdeki sezona inşallah Cumaköy’de bir mesire alanını Gebzelilerle buluşturmuş olacağız.

DEVLETE-KAMUYA 800 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM

Bir de ekonomik anlamda, bütçe anlamındaki değerler var. Mesela şu anda Gebze’nin Kuzey Marmara Otoyolu’ndan çıkışı henüz yok. Dilovası’ndan ya da Şekerpınar’dan çıkış yapılıyor. Gebze’nin gerçek bağlantı yolu, çıkış yolu henüz bitmemiş durumda. Şu an da biz yaptığımız uygulamalarla kamulaştırma maliyetini devre dışı bıraktık ve çözdük.

Sadece ve sadece bunun anlamı devlete-kamuya 800 milyon liralık bir yatırım yapmışız demektir. Geçtiğimiz günlerde sayın Ulaştırma Bakanımız belediyemizi ziyaret etti ve makamda bu durumu arz ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yoğun ısrarlarıyla sayın Bakanımız buranın yapım ihalesini gündeme almaya söz verdi. Bu da şu anlama geliyor Gebze’nin gerçek anlamda Kuzey Marmara yolunun çıkışı gerçekleşmiş olacak ve o yol Yumrukaya kavşağına gelecek. Yani Yumrukaya’dan giriş yapabileceğiz GOSB’un oradan ve nihayetinde Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanmış olacağız.

Kalıcı hizmetler bunlardır, sessiz devrimler bunlardır.

Editör: TE Bilisim