SAKARYA (AA) - Sakarya'da yaşayan 15 yaşındaki yazar Sehle Uysal, "Kilitli Kapılar Açılsa" isimli romanının imza gününde Karasu ilçesinde okurlarıyla buluştu.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenen programa katılan lise öğrencisi Uysal, kitabını imzaladı, okurlarıyla fotoğraf çektirdi.

Uysal, gazetecilere, 9 yaşına kadar kitap okumayı hiç sevmeyen bir çocuk olduğunu belirterek, "Bizim yaş grubumuza masal kitapları alınırdı ve bu masallar gerçek hayatta karşımıza çıkmazdı ve ilgimi çekmezdi. 9 yaşında katıldığım kitap fuarında bir yazarla tanıştım ve hediye ettiği roman ufkumu değiştirdi." dedi.

Karşısına "15 yaşında ne yazmış olabilir ki?" sorusuyla çok sık gelindiğini aktaran Uysal, "Bu soru yerine, '15 yaşındaki bir kız yazmış ama neyden esinlenmiş olabilir?' dese daha teşvik edici olur. Bir kesim çok ilgi gösteriyor ve destek oluyor. Bu da beni motive ediyor." diye konuştu.

Uysal, 9 roman yazdığını fakat "Kilitli Kapılar Açılsa" isimli romanının bastırdığı ilk kitap olduğunu belirterek, "Küçük yaştan itibaren psikolojik sorunları olan bir annenin yetiştirdiği kızın başarılı bir iş hayatı geçirmesi ve tiyatro yazarı olması, yazdığı bir oyun sonrası yaşadığı ilginç olayları konu alıyor." ifadelerini kullandı.

Okurlardan Aysel Alıcı da kitap okumayı çok sevdiğini dile getirerek, "Almanca kitap okuyorum ama bu kitabı okuyacağım ve Almanya'ya götüreceğim." dedi.

Kaynak: aa