ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Genel Kadınlar Birliği ve Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçiliği tarafından, iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik iş birliğine ışık tutmak amacıyla "BAE-Türk Kadın Buluşması" organize edildi.

Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Burcu Keriman Erdoğdu Tunçer, El-Vasbe Çöl Tatil Köyü'ndeki buluşmada yaptığı konuşmada, kadınların yararına yaptıklarından dolayı Eski BAE Devlet Başkanı Şeyh Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın eşi Şeyha Fatıma binti Mubarek'e teşekkür etti.

Türkiye ve BAE'nin bölgede ve İslam dünyasında kadının rolüne ilişkin iki rol model ülke olduklarını belirten Tunçer, her iki ülkede de hayatın tüm alanlarında kadının tam katılımı olduğunu vurguladı.

Tunçer, kadınların yerinin güçlendirilmesi ve iki toplum arasındaki kültürel etkileşimleri geliştirmek amacıyla Türkiye ve BAE arasındaki seçkin ilişkilerden istifade edebileceklerini dile getirdi.

Kadın Birliği Genel Sekreteri Nura es-Suveydi de iki kardeş ülkedeki ileri görüşlü yönetimler sayesinde ortak iş birliği ve anlayış içinde derin ilişkilerin artırılmasından ve dost Türkiye Cumhuriyeti ile BAE ilişkilerinin güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Suveydi, organizasyonun iki ülkede kadının kalkınmasına daha fazla imkan sağlaması temennisinde bulundu.

Organizasyonda, iki ülkeden tarihi kültürel içerikli sunumlar yapıldı.

Kaynak: aa