ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun açılışına katıldı.

Turan, Şirintepe Mahallesi'nde Gençlik Merkezi’nin bulunduğu bölgede Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle yapımını tamamlanan havuzda incelemelere bulundu.

Biga’da tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirten Turan, "Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde kıymetli bir açılıştayız. Belediyemiz yaklaşık bir haftadır çok güzel kurtuluş etkinliklerine imza atıyor. Kurtuluş vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Biga’mızın her ne kadar Karabiga hattında sahili olsa da merkezi açısından baktığımızda sahili yok. Her geldiğimizde Belediye Başkanımız haklı olarak ısrarla, takip ederek 'Biga’mızın mutlaka bir yüzme havuzuna ihtiyacı var' dedi. Yarı olimpik, bu güzel havuzu ilçemize kazandırma imkanı bulduk." ifadelerini kullandı.

Havuzdaki kayıtların devam ettiğini dile getiren Turan, şöyle konuştu:

"1 Ekim itibarıyla inşallah ilk kulacımızı burada atacağız. Şimdiden Biga’mıza hayırlı uğurlu olsun. Havuzumuz 5 milyon lirayı aşan bütçesi, 2 metre derinliği, kafeteryası ve yerden ısıtmasıyla örnek bir tesis oldu. İnşallah Biga’mızda yüzme bilmeyen gencimiz kalmayacak. Yüzmenin insan ve ruh sağlığına çok önemli bir katkısı var. Bizler Çanakkale’mizin olduğu gibi her ilçesinin sporla iddiasının üst seviyede olmasını ümit ediyoruz. Çalışınca, samimi niyetle ortaya çıkınca işlerin bir bir olduğunu bir kez daha gördük. İlk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz."

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa