İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, Abdi İbrahim ilaç firmasına üretim personeli alımına aracılık etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 130 kişinin katıldığı görüşmelerde aranan özellikleri taşıyanlar, ilaç firmasının Esenyurt'taki üretim kompleksinde çalışmaya başlayacak.

Bu güne kadar işveren ile iş arayanları buluşturarak 1600 kişinin iş sahibi olmasını sağlayan Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi, istihdam faaliyetlerini sürdürüyor.

Belediyenin kariyer merkezi, ilaç firmasının talebi üzerine İŞKUR'la yapılan protokol çerçevesinde harekete geçti. Kaydı bulunan 18-45 yaş aralığındaki 5 bin 400 kişiye davette bulunuldu.

Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda firmanın insan kaynakları yetkilileriyle iş arayan 130 kişinin bir araya geldiği mülakatın ardından belirlenen şartlara uyanlar, şirketin Esenyurt'taki kompleksinde üretim personeli olarak işe başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, istihdama katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Kariyer Merkezimiz işsiz insanların evlerine ekmek götürmelerine imkan tanıyarak hayırlı bir olaya vesile oluyor. İnşallah yeni dönemde de özel şirketlerle irtibatı devam ettirerek farklı branşlarda hem şirketlerin hem de Bağcılarlı hemşehrilerimizin taleplerini karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa