İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen yüzme yarışlarında dereceye giren 18 sporcuya ödülleri verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, genç yüzücülerin keşfedilmesi ve yüzme sporuna kazandırılması amacıyla hayata geçirilen yarışma, bu yıl 8-9, 10-11 ve 12-13 yaş olmak üzere 3 farklı kategoride yapıldı.

Yarışmaya katılan 644 sporcu arasında yapılan elemeler sonucunda kız ve erkek gruplarından 126 öğrenci finale kaldı.

Yüzme yarışmasının finali ise 4 Aralık Pazar günü Göztepe Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Üç farklı kategoride ilk üçe giren kız ve erkek toplam 18 sporcuya para ödülü ve madalya takdim edildi.

Burada konuşan Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Bütün spor dalları güzeldir ama insan sağlığı açısından en faydalı spor dalı hangisidir derseniz herkesin ittifak ettiği yüzmedir. Bağcılar Belediyesi de yüzme sporu açısından en avantajlı ilçelerden biri. Belediyenin, bizlerin hizmetine sunduğu 8 havuz var. Ayrıca, okulların kullanımında olan havuzlar da var. Bizlere düşen, bu havuzları boş bırakmamak. Yaşlı, genç, kadın ve erkek demeden herkesi yüzmeye teşvik etmek." ifadelerini kullandı.

- "Lisans teklif ediyoruz"

Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise "yüzme bilmeyen kalmasın" mottosuyla gençlerin yüzme öğrenmesine vesile olduklarını belirterek, "Havuzlarımızda yüzme öğrenen öğrencilerimiz kendi alanlarında uzman şekilde yarışmalara katılıyorlar. Birinci olanlara lisans teklif ediyoruz ve uluslararası yarışmalara katılmalarına da destek veriyoruz. Ülkemiz adına uluslararası yarışmalarda mücadele eden gençlerimizin Bağcılarımızdan çıkmasını temenni ediyoruz. Ayrıca çocuklarını destekleyen ailelerimize de teşekkür ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ödül törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve yakınları da katıldı.

Kaynak: aa