BALIKESİR (AA)- Balıkesir Büyükşehir Belediyesince inşa edilen Dijital Gençlik Merkezi yarın hizmete açılacak.

Çamlık Projesi içinde yer alan Dijital Gençlik Merkezi'nin tanıtım toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve çağı yakalamak adına bu projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Yılmaz, merkezin hızlı internet, son teknoloji donanım, 65 oyun bilgisayarı, 15 playstation, 10 artırılmış gerçeklik gözlüğü, 40 yüksek ölçekli güvenlik kamerası, her noktada ücretsiz Wi-fi hizmeti, YouTube grafik odaları, eğitim ve bilişimi doğru kullanma seminer salonlarıyla hizmet vereceğini anlattı.

Ayrıca 150 kişilik e-spor arenasını da tanıtan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık insanlar dijital dünyada da rekabete geliyorlar ve bu kendi içinde ekonomik sektöre de dönüştü. Bunlara karşı duyarsız kalmak olmaz. Bizim araştırma ve geliştirme merkezimiz NEON bir şekilde çocuklara yine hizmet veriyor. Orada da yazılımla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Buradaki gençlik merkezimiz Balıkesir'e fersah fersah yayılacak. Edremit'te yine bir ilk merkez yapacağız. Bu çalışmalarımızı bütüne yayacağız."

Dijital Gençlik Merkezinin Türkiye'nin göz bebeği olacağını belirten Yılmaz, "Amerika'da, İsviçre'de, Japonya'da hangi teknoloji varsa bizde de o var. Burada yetişecek gençler dünya arenasında, sanal alemde gerçekçi rekabetin içine uzman eğiticilerle girecekler." dedi.

Programın son bölümünde Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İlker Şahin, Dijital Gençlik Merkezini gezdirerek kullanılan teknoloji hakkında bilgi verdi.

Kaynak: aa