BALIKESİR (AA) - Balıkesir’de, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Akıncılar Derneği ev sahipliğinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Roman Zirvesi" gerçekleştirildi.

Roman vatandaşların yaşadıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alındığı zirveye 10 ilden Roman dernekleri, federasyon ve konfederasyon temsilcileri katıldı.

Programda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Romanların toplumun asli unsurlarından olduğunu ifade etti.

Milletvekili Canbey, şu ifadeleri kullandı:

"Bu memleketi biz birlikte kurduk. Farklı inanışlarımız, farklı düşüncelerimiz, farklı kültürlerimiz olabilir. İnsanlık temelinde birleşmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eşitlik ve hakkaniyet temelini sağlayan bir irade ortaya koyuyor. Bunun çok somut örnekleri var. Sayın Cumhurbaşkanımızın Romanlar konusunda irade ortaya koymasından sonra bir Roman açılımı yapıldı, strateji belgesi ve eylem planı açıklandı. Hızla atılan adımlar sayesinde önemli ilerlemeler kaydettik. Roman kardeşlerimiz adına ne tür iyileştirmeler yapıldıysa bunun altında AK Parti’nin imzası vardır. Bize de birlik ve beraberliğimizi korumak, birbirimizin sorunlarını çözmek düşer. Biz 'birlikte Türkiye' anlayışımızla Balıkesir’imize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da bu etkinlikte yapılacak tespit ve değerlendirmelerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Sorunları çözme noktasında kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını anlatan Yılmaz, "Roman kardeşlerimizin ülkemize kattığı çok şey vardır." dedi.

Ev sahipliğinden dolayı Yılmaz’a teşekkür eden Romanlar Federasyonu Balıkesir Akıncılar Şubesi Derneği Başkanı Ahmet Gezer ise "Birlik ve beraberlik peşinde olan bizlerin çalışmamız ve mahallelerimizi iyileştirmemiz gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin danışmanı Metin Özçeri de Yılmaz'a teşekkür ederek, Romanların sosyal entegrasyonunun sağlaması ve önyargıların kırılması gerektiğine işaret ederek, “Hepimiz kardeşiz, birbirimize üstünlüğümüz yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa