BİLECİK (AA) - Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Aynur, açıklamasında, bağımsız savunmanın yegane temsilcisi, adalet, insan hakları, hukuk devleti ve demokrasinin yılmaz savunucuları olan meslektaşlarının gününü kutladı.

Bugünün, savunma hakkının, özgürlüğün, demokrasinin ve hukukun üstünlüğü mücadelesinin sembolü olduğunu ifade eden Aynur, şunları kaydetti:

"Biz avukatız. Bizim varlığımız hukuk güvenliğinin; bizim bağımsızlığımız, bağımsız yargının ön değil, öz koşuludur. Biz yargının 'olsa da olur'u değil, 'olmazsa olmazı'yız. Şiddete uğrayan kadınların, istismar edilen çocukların, engellenen engelli yurttaşların avukatıyız. Ranta kurban edilen işçilerin, göçük altında unutulmuş madencilerin, ürünü zarar görmüş çiftçinin, haber yapmakla suçlanan gazetecilerin avukatıyız biz. Cübbemize saygımız, yeminimize sadakatimiz var bizim. Demokrasiye inancımız, hukuka bağlılığımız, Cumhuriyet'e aşkımız var bizim. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve temel niteliklerine bağlı Bilecik Barosu avukatları olarak ve Bilecik Barosu olarak mesleğimizden aldığımız güçle, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti, bağımsız yargı, bağımsız savunma ilkeleri için eylem ve söylemlerimizi aynı inançla sürdüreceğiz."

Kaynak: aa