BİLECİK (AA) - Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kadiroğlu, mesajında, milli mücadelede çok önemli bir yeri olan Türk Milletinin makus talihinin de yenildiği Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan, 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz ile bozguna uğrayan işgalci düşman kuvvetlerinin Bilecik'te çok büyük tahribatlar yaptığını, tüm yerleşim birimlerini yakıp yıkarak terk ettiğini kaydeden Kadiroğlu, "Bilecik halkı topyekun bir seferberlik başlatarak Kurtuluş Savaşı sırasında ortaya koydukları destansı mücadele örneğiyle, topraklarımızı savunmuş, vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını, azim ve kararlılıkla müdafaa etmiş, 6 Eylül 1922 de Bilecik'i düşman işgalinden kurtarmıştır." ifadesini kullandı.

"Atalarımızın büyük zorluklarla düşman işgalinden kurtardıkları memleketimizin emanetçileriyiz." diyen Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"Bu emaneti gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakmak da en önemli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 6 Eylül Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Bilecik halkına sevgi ve saygılar sunuyorum."

Kaynak: aa