BİLECİK (AA) - Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanan Bilecik Valisi Bilal Şentürk'e veda yemeği düzenlendi.

Vali Şentürk, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, ömrünün 2,5 yılını Bilecik'te geçirdiğini ve her günü birbirinden kıymetli geçtiğini kaydetti.

"Bir cihan imparatorluğunun temellerinin atıldığı Osmanlı'nın ilk başkenti Bilecik'te vali olarak görev yapmanın getirdiği ağır bir sorumluluk hissettim" ifadesinde bulunan Şentürk, şöyle konuştu:

"Bu sorumluluğun layıkıyla yerine getirememekten dolayı pek çok zaman tedirgin olmuşumdur. Pozisyonumun ne olduğunu önemsememeksizin hem sanayicisiyle hem köy çeşmesinin yanında oturan teyzelerimizle hem milletvekillerimizle hem siyasi partilerimizle kamu kurum ve kuruluşlarımızla Bilecik'e, daha fazla hizmet etme arayışı içerisinde oldum. Bir idarecinin olmazsa olması görev yaptığı yere heyecan katmaktır. Samimiyetle bir işe el attığımızda oradan sonuç çıkarmamak mümkün değil. Bu anlamda Bilecik'in çok geniş potansiyellerinin olduğunu gördüm. Özellikle tarihi misyonuna uygun olması sebebiyle kuruluş ve kurtuluş vasfını daha ön plana çıkartmamız gerektiğini düşündüm. 81 il bu konuda yarışamazdı. Hem kuruluşun hem de kurtuluşun icrasında üzerine düşen görevi layıkıyla yapmış ilde görev yapmanın hazzını yaşamak ayrı bir şey bu mirası gelecek kuşaklara daha bilinçli olarak taşımak hem de ekonomik ve turizm anlamında da insanımızın faydalanabilmesi bakımından değişik çalışmalarımız oldu."

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da güzel çalışmaları kritik bir süreçte hep birlikte gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Vali Yardımcıları Yunus Fatih Kadiroğlu ve Rahmi Köse, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Belediye Başkanları, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ile İçişleri Bakanlığı personelinin katıldığı yemek, Vali Şentürk ve eşi Münevver Şentürk'ün, katılımcılarla vedalaşmasıyla sona erdi.


Kaynak: aa