BURSA (AA) - Bursa Valisi Yakup Canbolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canbolat, mesajında, eğitim sisteminin en önemli öğesinin öğretmen olduğunu vurguladı.

İyi eğitimi iyi öğretmenler, nitelikli eğitimi de nitelikli öğretmenlerin yaptığını belirten Canbolat, günümüzde öğretmenin eğitim-öğretim etkinlikleri ve rollerinin giderek arttığını kaydetti.

Canbolat, öğretmen öğrenme aracı, güvenilir kişi, yedek veli, öğrenci danışmanı, meslektaş ve toplumsal katılımcı olduğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Bir ülkenin geleceğinin mimarıdır, öğretmenler. Mühendisini, doktorunu, avukatını, öğretmenini, askerini, polisini, şoförünü, kısacası toplumun her kesiminde hizmet veren insan gücünü yetiştirenler hep öğretmenlerdir. Ülkelerin kaderlerinde öğretmenler çok önemli roller oynamaktadır. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenler her zaman başrolü oynarlar. Öğretmenler sadece bir milletin değil bütün insanlığın ortak değerleridirler. Onlar, sözleri ve hareketleri yoluyla, aydınlanmış, çalışkan, erdemli ve eğitimli bir insan olmanın ne anlama geldiğini göstermektedirler."

Yeni nesillerin niteliğinin hiç kuşkusuz onu yetiştiren öğretmenlerin niteliği ile özdeş olacağının altını çizen Canbolat, mesajını şöyle sürdürdü:

"Zaten 'Ektiğini en geç biçen çiftçi öğretmendir' özdeyişi de bu gerçeği oldukça güzel bir biçimde ortaya koymaktadır. Kısaca öğretmen, insan mimarı, insanın kişiliğini biçimlendiren bir sanatkar olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, her gün bir nakkaş inceliğiyle, bir ressam sabrıyla, bir heykeltıraş titizliğiyle sanat eseri ortaya çıkarmaya çalışan, 'milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözünün farkında olarak mesleğini aşkla, sevgiyle yapan, içinde bir 'çalıkuşu' besleyen, öğrencilerinin zihinlerini temel değerlerimiz gölgesinde dinlendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, dünden bugüne, görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: aa