EDİRNE (AA) - Edirne Barosu 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Edirne Barosu Başkanı Alper Pınar, kentteki bir tesiste düzenlenen toplantıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha önce yapmayı planladıkları genel kurulun ertelendiğini hatırlattı.

Edirne Valiliği'nden aldıkları muafiyet kapsamında genel kurulu 8 ay sonra gerçekleştirdiklerini belirten Pınar, "Şahsım olarak 2 yıl 8 ay yürüttüğüm görevimi bugün itibariyle Divan Kurulu'na devrettim. Aday olmayacağımı 24 Temmuz 2020 tarihindeki açıklamamla beyan etmiştim." dedi.

Genel kurulun ilk görüşme gününün gerçekleştiğini anlatan Pınar, şunları kaydetti:

"Yarın baro başkanlığı, yönetim kurulu, Türkiye Barolar Birliği delegeliği, disiplin ve denetleme kurulu olarak beş ayrı şekilde oylama yapılacak. Dört ayrı sandık kurulumuz var, bunları tabi ki seçim kurulu yapıyor. Yarın sandıklar açıldıktan sonra Edirne Barosu'nun yeni başkanı ve yönetimi belli olacak. Ben bu süreçte şahsıma desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen öncelikle aileme, değerli eşime, çocuklarıma, tüm dostlarıma, akrabalarıma, arkadaşlarıma, Edirne'nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Valiliğinden tutun en aşağı kademesine kadar, tüm sivil toplum örgütlerine, derneklerine, Edirne halkımıza ve de baroda bana teveccüh göstererek başkanlık yapmama sebep olan değerli meslektaşlarıma desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. İnsanız hata yapmış olabiliriz, eksik yapmış olabiliriz, ben onlara hakkımı helal ediyorum, onlar da banlara hakkını helal etsinler. Herkese saygılar sunuyorum."



Kaynak: aa