EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesinin Avrupa Konseyi tarafından verilen Avrupa Diplomasi ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada, Avrupa Konseyi'nin "Avrupa Diploması" kazanan şehirler için düzenlediği ödül seremonisinin Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi Sarayında gerçekleştirildiği belirtildi.

Avrupa Konseyi nezdinde, Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener'in de yer aldığı ödül töreninde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Edirne'nin tarihi, kültürünü, belediyenin çevreye ve kadına verdiği önemi anlatan bir konuşma yaptığı aktarıldı.

Gürkan'ın "2022 Edirne Yılı"nda özel bir ödül almanın kendileri için kıymetli olduğunu ifade ettiği konuşmasında "Bu yılın bizim için özel olmasının bir nedeni daha var. Edirne Belediyesi olarak ilk kez Avrupa Ödülü'ne başvurmanın ve bu ödüle layık görülmenin coşkusunu ve gururunu taşıyoruz. Bizi bu ödüle layık gördüğünüz için şahsım ve Edirne adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum" dediği belirtildi.


Kaynak: aa