İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali'nde başarılarıyla tüm ön yargıları kıran, her branşta dereceye giren özel gereksinimli gençlerle buluştuğunu belirtti.

Emine Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesince düzenlenen 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali'ne ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Unutmayalım ki, başarıların önündeki tek engel ön yargılardır. 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali'nde başarılarıyla tüm ön yargıları kıran, her branşta dereceye giren özel gereksinimli gençlerimizle buluştum. Tüm engel grupları için erişilebilir bir merkez olan Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda, sınıfları ziyaret ederek, özel gereksinimli çocuklarımızın eğitimleri hakkında bilgi aldım. Spordan teknolojiye her alanda yeteneklerini geliştiren gençlerimizle iftihar ettim. Özel gereksinimli bireylerimiz sokakta, kamuda ve özel sektörde daha fazla değer üretebilsin diye önlerindeki engelleri el birliği ile aşacağımıza inanıyor, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


Kaynak: aa