İSTANBUL (AA) - Bu yıl 17-23 Ekim'de gerçekleştirilecek Engelsiz Filmler Festivali, tüm Türkiye'den sinemaseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, "Bir arada film izlemek mümkün" sloganıyla yola çıkan festivalin "Kısa Film Yarışması" için başvurular 14 Temmuz'da son bulacak.

Kısa filmlerin sanatsal gücünü seyirciler, genç yönetmenler ve sinema profesyonelleriyle birleştirerek yeni bakış açılarını beyazperdeye yansıtmayı planlayan yarışmaya başvuruda tema kısıtlaması bulunmuyor.

Kurmaca ve animasyon türünde, süresi 20 dakikayı aşmayan, 2021 ve 2022 yapımı ulusal ve uluslararası kısa filmlerin başvurularını bekleyen yarışma, tüm dünyadan kısa filmlerin katılımına açık olarak gerçekleştiriliyor. Finale kalarak festival programında yer alacak filmler 2 Ağustos'ta açıklanacak.

Bu yıl para ödülü de verilecek yarışmada jüri üyeleri "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini, izleyiciler de oylarıyla "Seyirci Özel Ödülü"nü belirleyecek.

"En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo"nun 500'er dolar ödül alacağı, "En İyi Film ödülü" ise bin dolar olacağı yarışmaya başvurular "filmfreeway.com" adresinden yapılabiliyor.

Başvuru koşulları ve festivale dair detaylı bilgilere "www.engelsizfestival.com" ve "filmfreeway.com/AccessibleFilmFestival" adreslerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: aa