İSTANBUL (AA) - Gedik Filarmoni Orkestrası, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde 14 Aralık'ta gerçekleştireceği üçüncü konserinde, yaylı çalgılar eşliğinde sahneye çıkacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, başkemancı Murat Erginol'un liderliğini üstlendiği, müzisyenlerin bir oda müziği disipliniyle çalışacakları konserde, Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn Bartholdy ve Benjamin Britten'in eserleri yorumlanacak.

Mendelssohn'ın 9-13 yaşlarında bestelediği yaylı çalgılar senfonileri Başar Can Kıvrak tarafından seslendirilecek ve usta bestecinin az bilinen piyano konçertosu da dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Çağdaş müziğin "dahi çocuğu" olarak gösterilen Tolga Yayalar'ın da sahne alacağı konserde sanatçı, çocukluk anılarını ifade ettiği eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Yayalar, Berklee College of Music'te aldığı eğitimin ardından İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde Kamran İnce ve İlhan Usmanbaş ile çalışmalarını sürdürdü.

Usta müzisyen, Harvard Üniversitesinde doktora çalışmalarını bitirip, aynı üniversitede 2005-2011'de müzik teorisi ve kompozisyon dersleri verdi.

Donald Aird, Adelbert Spraque, Blodgett Yaylı Dörtlüsü Kompozisyon Yarışması, George Arthur Knight, Millenium Oda Topluluğu ödülleri başta olmak üzere birçok uluslararası başarısı bulunan besteci, Bilkent Üniversitesinde Kompozisyon Bölümü Başkanı olarak görevine devam ediyor.


Kaynak: aa