İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinden glüten hassasiyeti olan özel çocuklar, pasta şefi Beyza Çevik'in verdiği eğitimle glütensiz tatlı yapmayı öğrendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, glüten hassasiyeti olan engelli çocuklar için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda eğitim gören kursiyerler, pasta şefi Beyza Çevik'le bir programda buluştu.

Çevik, çocukların sağlıklı beslenebilmeleri amacıyla kendi tariflerini glütensiz hale getirdi. Çocuklar da bu işlemlerin her aşamasını izleyerek glütensiz tatlı yapmayı öğrendi. Daha sonra da özel çocuklar, Çevik'in anlatımı doğrultusunda glütensiz profiterol yaptı.

Etkinliğin sonunda kursiyerler, yaptıkları profiterolleri birbirlerine ikram etti. Özel çocuklar faydalı zaman geçirirken, anneleri de Psikolog Gülseren Batumlu Can'dan çocuklarıyla ilgili terapi gördü.

Programın sonunda hem çocuklar hem de aileleri kendilerine bu imkanı sağlayan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'e teşekkür etti.

Kaynak: aa