EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Kadın Kolları Başkanlıklarınca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde şiddetle mücadele çağrısında bulunuldu.

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, parti binasında yaptığı açıklamada, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

"Tek bir kadına şiddete daha tahammülümüz yok" diyen İnce, şöyle devem etti:

"Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadına ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle, kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerine yenilerini ekleyerek canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet konusu siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur. Şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti savunan zihniyete karşı kadın erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz."

Basın açıklamasına AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz ve parti üyeleri katıldı.

- Kırklareli

AK Parti Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen, parti binasında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade etti.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi kararlılıkla devam ettirdiklerini belirten Büyükyeğen, parti olarak, kuruldukları ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attıklarını dile getirdi.

Fiziksel ve psikolojik her türlü şiddetin karşısında olduklarını vurgulayan Büyükyeğen, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kıymetli hanımefendinin de önemle vurguladıkları gibi 'kadına şiddet, insanlığa ihanettir.' AK Parti teşkilatları olarak her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ile Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün de katıldı.

- Tekirdağ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Yeliz Ergin de parti binasında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranış olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu vurgulayan Ergin, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2004 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'nda yaptığımız değişiklik ile 'töre nedeniyle' ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medeni Kanun, İş Kanunu'nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde ŞÖNİM'leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekun mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor."

Kaynak: aa