İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak için "tam kapanma" sürecinde denetimlerini sıklaştırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde tam kapanma kapsamı dışında kalan market, bakkal, fırın, pastane, kasap, manav ve gıda imalatı yapan işletmelerde, hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor.

Denetim ve bilgilendirme çalışmasında, usulsüz fiyat artışlarını engellemek için ürünlerin kontrollerini yapan ekipler, ürünlerin hijyen denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Ekipler, tam kapanma sürecinin kontrollü bir şekilde yönetilmesi ve virüsün yayılmasını önleme amacıyla detaylı teftişlerle iş yerlerinde bilgilendirme yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarına devam ettiklerini, vatandaşların sağlığını esas alan denetimlerin ilçe genelinde artarak devam edeceğini belirtti.



Kaynak: aa