İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi, denizlerdeki balık çeşitliliğini korumak ve satışa sunulan balıkların halk sağlığı açısından uygunluğunu kontrol etmek amacıyla balık tezgahlarında denetim gerçekleştiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarındaki balık tezgahlarına yönelik denetimlerde, balıkların tazeliği, mevzuatta belirlenen ölçülere uyulup uyulmadığı ve halk sağlığı açısından uygunluğunun yanı sıra, fiyat etiketlerini de kontrol ediyor.

Zabıta ekipleri, tartı denetimi de gerçekleştirerek, vatandaşların olası mağduriyetinin önüne geçiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Marmara Denizi'ndeki balık çeşitliliğinin, gelecek nesiller ve ekolojik denge için önemine dikkati çekti.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Marmara Denizi'ndeki ekolojik dengeyi ve halk sağlığını korumak adına semt pazarlarındaki denetimlerine devam ettiğini belirten Yüksel, "Kartallı komşularımızın sağlığı da bizler için ayrıca önemli. Yapılan denetimlerde, komşularımızın memnuniyeti, yaptığımız denetimlerin önemini gösteriyor. Tüm zabıta ekibimize çalışmaları için teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa