KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ilık, mesajında, kandillerin manevi duyguları canlandıran müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.

Mevlit Kandili'ni Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak etmenin huzur ve mutluluğunun yaşandığını aktaran Ilık, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. Onun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Kandiller bizleri bir arada tutan, bağlarımızı güçlendiren kutsal günlerimiz, günlük hayatın telaşından uzaklaşıp paylaşımlarımızı yoğun yaşadığımız, dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırdığımız önemli günlerdir.

Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Böylesine önemli günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. İslam aleminin Mevlit Kandili'ni kutlar, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim."



Kaynak: aa